Archiv für den Monat Mai 2017

Our class trip to England

26. Mai 2017 von admin | Kommentare deaktiviert für Our class trip to England

On Monday May 8th we started our tour to England. The bilingual classes 6b and 7b had a nice bus and we came through Belgium and France and to the harbour of Calais. We took the ferryboat and we sailed across the channel to the harbour of Dover. The waves were very high and strong. Later in the evening we arrived in Brighton and we were sent to our guest families.
On Tuesday we went to Brighton to the city centre and we had a great day there. The best thing was the Brighton Pier, it´s a leisure center or amusement park with many attractions like a roller coaster or game halls.

On Wednesday we went to London. London is a really big city with a lot of traffic. Our class has seen many sights, like Buckingham Palace, Big Ben, Westminster Abbey, the river Thames, the London Eye and many more. This was the most exciting day, especially for many girls (and boys) who went shopping on Oxford Street

20170511_163742 klein
Thursday was already the last full day in England. We visited the famous battlefield in Hastings, were the Anglo Saxons and the Normans fought in 1066. There is an interesting museum. The town of Hastings is also quite nice and typically English. Finally we were down by the sea and visited the seven sisters. These are amazingly high white cliffs.

On Friday we finally moved back to Germany. So we all were really happy to fall into the arms of our parents. But the class trip to England was just cool and really amazing.

(Vincent Bramigk, 6b)

Class 6b in England

At six thirty on Monday morning we were waiting for the bus. Then we started and after some hours of driving we were in Calais. The ferry trip to England was very exciting. Finally we arrived in England and we went to Brighton. In Brighton we were divided into our host families.

On our first day in England we visited the old and the new pier of Brighton. The old pier was completely destroyed after burning down. The new pier is just great you can walk around and enjoy the fairground.
The next day we were in London but it was much too expensive to take a ride on the London Eye.
So we had a walk in Westmister and we saw Big Ben which is really impressive.After that we walked to the beautiful Buckingham Palace. We knew that the Queen was at home because the flag was hoisted.
On the third day we were in Hastings and had a rallye on the battlefield of 1066. But in this exercise the older pupils of class 7b had some advantage, because their English skills are much better than ours.
All in all it was afantastic class trip to England, we all really enjoyed it.

Penelope, Lara und Jan (6b)

Bundespolizei mit spannender Info-Veranstaltung zu Besuch

2. Mai 2017 von admin | Kommentare deaktiviert für Bundespolizei mit spannender Info-Veranstaltung zu Besuch

Am 5. April waren zwei Beamte der Bundespolizei mit einer Informationsveranstaltung für Schülerinnen und Schüler der 9. und 10. Klassen zu Besuch an unserer Schule.

IMG_9948_K

Polizeihauptkommissar Raimund Kiuzauskas und seine Kollegin Polizeioberkommissarin Petra Hein berichteten mit viel Begeisterung und Enthusiasmus über ihren Beruf. Frau Hein informierte in ihrer Funktion als Einstellungsberaterin die ca. 20 Jungen und Mädchen der 9. Klassen, während Herr Kiuzauskas die ca. 15 Zehntklässler beriet.

Der Beruf des Bundespolizisten ist gerade für Realschulabsolventen interessant, da diese ja bereits mit dem Mittleren Bildungsabschluss im Mittleren Dienst bei der Bundespolizei starten können. Die beiden Einstellungsberater erklärten den Bewerbungsvorgang, die Einstellungstest – besonders auch den Ablauf des Sporttests – und schilderten Aspekte des Berufsalltags bei der Bundespolizei.

Nach 45 Minuten Vortrag und Diskussion im Plenum standen die beiden Polizeibeamten anschließend noch für individuelle Fragen und Einzelgespräche zur Verfügung, so dass die Veranstaltung erst nach 90 Minuten beendet war. Alle Teilnehmer waren mit der Veranstaltung sehr zufrieden und einige Jungen und Mädchen äußerten dann auch den Wunsch, sich zumindest erst einmal bei der Bundespolizei bewerben zu wollen. Manche träumen schon von einer Karriere bei der Bundespolizei.

Der Beruf ist sicherlich mit Härten, Risiken und Problemen verbunden, aber ebenso auch eine äußerst interessante Tätigkeit, die viele Herausforderungen, Chancen und Entwicklungsmöglichkeiten für junge Menschen bietet.

Diese Veranstaltung im Rahmen unserer Berufs- und Studienorientierung werden wir im nächsten Jahr sicherlich wieder durchführen.